Monday, February 9, 2009

Malaysiakini... Kenapa UMNO/BN ni CELAKA sangat???

Kenapa BN/UMNO ni CELAKA sangat????? Kemaruk kuasa gila babi....

Ni petikan berita dari Harakahdaily.net


Diancam keselamatan, diugut & kereta disimbah cat

Izwan Abdul Halim
Tue | Feb 10, 09 | 12:18:16 am MYT

ALOR SETAR, 10 Feb (Hrkh) - Atas faktor rasa tertekan dan diancam keselamatan keluarga menyebabkan Arumugam Vengatarakoo, meletakkan jawatannya sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Selambau.

Demikian kata Menteri Besar, Dato� Seri Ustaz Azizan Abdul Razak di sidang medianya itu yang diadakan di kediaman rasminya, Sri Mentaloon, di sini semalam.

Turut dihadiri oleh Speaker Dewan Undangan Negeri Kedah, Dato' Dr Abdul Isa Ismail, Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Syed Unan Mashri Syed Abdullah dan Pengerusi Badan Perhubungan KeADILan Kedah, Ahmad Kassim.

"Dukacita saya maklumkan Arumugam juga meletakkan jawatannya sebagai Adun Bukit Selambau berkuatkuasa serta merta dan surat perletakan jawatan itu bertarikh 8 Februari 2009. Dia telah menghantar dua surat, satu kepada Speaker memaklumkan perletakan jawatannya sebagai Adun dan satu kepada saya memaklumkan perletakan jawatannya sebagai Exco dan Adun.

"Sepatutnya surat itu dihantar kepada Tuanku Sultan, tetapi mungkinlah sebab teknikal dia hantar kepada saya dan saya telah menyembahkan surat itu kepada Tuanku Sultan," ujarnya mengumumkan.

Menurut Ustaz Azizan perletakan jawatan Arumugam juga dimaklumkan beliau dengan surat kepada Penasihat KeADILan, Dato' Seri Anwar Ibrahim dan disalinkan kepada beliau. Oleh itu katanya, Speaker akan memaklumkan perkara itu kepada Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR).

Katanya lagi, memandangkan kuota kerusi tersebut diberikan kepada KeADILan, maka soal calon juga diserahkan kepada KeADILan.

Menjawab pertanyaan media, kata Ustaz Azizan, Arumugam dalam suratnya menjelaskan bahawa beliau menghadapi ugutan daripada pihak Barisan Nasional dan menawar kepadanya jutaan ringgit untuk melompat kepada BN.

"Dia dan keluarganya tidak tahan lagi, rasa tertekan dengan pelbagai ugutan, jadi atas dasar itu demi keselamatan diri dan anggota keluarga dia, maka dia rasa elok dia menarik diri dari politik dengan menjadi wakil rakyat.

"Dia juga diugut pada beberapa kali terutama di peringkat akhir keretanya (disimbah) dicat dan pelbagai lagi. Maka sebab itu dia tak sanggup lagi jadi dia letak jawatanlah," ujarnya yang turut memaklumkan surat itu diperolehinya jam 5 petang tadi.

Jelas beliau, surat itu bercop suruhanjaya sumpah dan akan diserahkan beliau kepada Speaker. Mengulas pertanyaan media juga beliau menganggap perkara itu lumrah dalam politik. Ditanya tindakan pihak polis terhadap aduan yang pernah dibuat, katanya perkara itu perlu dirujuk kepada pihak polis.

Diminta mengulas mengenai Arumugam, beliau menyifatkan Arumugam seorang yang telah menjalankan tugas dengan baik. Ustaz Azizan juga menjelaskan bahawa ugutan yang diterima Arumugam telah berlaku sejak beliau memenangi kerusi Dun Bukit Selambau dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu.

"Paling terakhir dia ditawarkan RM5 juta. Saya menghargai sikap beliau yang menolak tawaran sebanyak RM5 juta itu. Tapi kerana tekanan emosi, tekanan kepada keluarga, maka tidak ada jalan lain," terangnya yang turut membacakan penjelasan bertulis Arumugam.

Sementara itu, Ahmad Kassim pada sidang media itu berkata, KeADILan Kedah bersiap sedia untuk menghadapi pilihan raya kecil yang bakal berlaku.

Katanya, jentera gabungan parti-parti Pakatan Rakyat akan membantu manakala mesyuarat pra-pilihanraya akan diadakan di Parlimen Merbok. Maklumnya juga pimpinan KeADILan Pusat juga akan turun ke Kedah dalam beberapa hari lagi dan calon akan diputuskan oleh pimpinan pusat melalui cadangan KeADILan Kedah.

Menurut Ahmad, Arumugam juga memaklumkan kepadanya bahawa beliau kini selamat dan keputusan itu turut dimaklumi kepada pimpinan KeADILan Pusat.- azm _

7 comments:

Anonymous said...

zaid hamidi adalah ketua segala perpecahan bangsa Melayu. dulu dia komplot dengan anwar dan lagakan anwar-mahathir. sekarang dia lah punca pak Lah undur awal bila dia calonkan dirinya utk timb presiden lepas itu tarik balik... maka pecahlah umno - taktik sama di guna adun bota semasa insiden lompat parti baru2 ini ...mungkin idea orang yang sama

Anonymous said...

"natijah dari ideologi sekular dalam pemikiran umat Islam dan aqidah Islam yang disyirikkan dengan kebendaan" - lahirlah manusia2 yang hipokrit & zalim....

manusia2 yang tamak memburu kuasa dan harta dengan penuh keangkuhan & kedurjanaan. Persetankan hukum Allah asalkan keinginan nafsu sendiri tercapai!

NIZAR said...

huhuhuhu...tahniah ar..sebab PR da berjaya bentuk individu2 yang mempunyai minda macam ko...UMNO,Karpal singh pon cakap pemuda UMNO celaka..ko sedar tak dalam UMNO tu ada orang MELAYU dan BERAGAMA ISLAM..ko sedar tak?ko tak kisah ar cakap bangsa ngn agama ko cilake?ko tak kisah ar kalau bangsa lain cakp bangsa ko ngn agama ko cilake?sebab politik ko tak kisah ar ek?tahniah ar..
sat gi dalam apa2 borang ko letak ar agama ngn bangsa ko lain2 je...

jazrul said...

jangan la cepat melatah..bertenang

web design

jazrul said...

ye kena banyak bersabar

hose reel system

fauzi said...

sabar itu separuh pada iman

malaysia seo

fauzi said...

kalau tak ada iman habis la

sprinkler system

linkwithin.com

Dalam isu Khutbah Jumaat di Pulau Pinang dan Non-Muslim masuk kedalam Masjid, ianya menyerlahkan akan KEJAHILAN pemimpin UMNO tentang hukum hakam Islam... Other Related Posts

..