Thursday, August 28, 2008

Email menghasut orang Melayu

Sejak akhir akhir ini saya menerima beberapa email dari orang yang tidak dikenali yang boleh dianggap menghasut orang melayu agar tidak menyokong PR terutamanya PKR... email ini dihantar secara mass email dimana penerimanya adalah terlalu banyak (spam). Salah satunya adalah dari seorang yang bergelar Rizal KL (asklinux3d@gmail.com)

berikut adalah isikandungan email tersebut (berhuruf besar) yang disertakan dengan jawapan saya (tidak berhuruf besar)

rizal KL wrote:

SIFIR LAMA

KALAU KEADILAN MEMERINTAH :-

1) HAPUSKAN KETUANAN MELAYU, GANTI KETUANAN RAKYAT MACAM DI PENANG DAN SELANGOR.

Tanah rezab melayu dah tergadai atas nama 'pembangunan' kononnya dibawah pemerintahan UMNO...

2) TIAP-TIAP ADA MASJID , MESTI ADA TOKONG DAN KUIL.

Masjid dan surau jadi lebih aktif selepas PR pegang Selangor.. tiap tiap malam ada kuliah... masa bawah UMNO dulu.. surau dikunci

3) NAIKKAN BIASISWA ORANG BUKAN MELAYU 10% KE 45%.

Ni kan UMNO yang umumkan... ini rancangan UMNO, bukan PR yang umumkan.... ianya dilaksanakan utk kemasukan tahun ini....

4) BUKA UiTM KEPADA BUKAN MELAYU.

Sudah dilaksanakan sejak Dr. Mahathir masih jadi PM lagi... warga asing pun dah banyak sekarang ini di UiTM... tak percaya ...??? sila ke UiTM section 18 dan 17 shah alam (bekas PPP/ITM) yang sekarang ini namanya INTEC... sila tengok berapa ramai india dan cina disana jadi student ITM dan di UiTM induk pula sila lihat berapa ramai penuntut asing belajar di sana....

5) TAHANAN HINDRAF AKAN DIBEBASKAN

Semua tahanan ISA akan dibebaskan... ISA Kamuntiung adalah seperti Guantanamo Bay yang US punya... kalau mereka bersalah... dakwa mereka di mahkamah.. bukan tahan tanpa bicara.. itu satu kezaliman...
<>
SIFER 1 + 2 + 3 + 4 + 5 = ORANG MELAYU ISLAM AKAN MASUK HUTAN.
Kena harus masuk hutan??? apa punya logik ni ha????

APA LAGI ORANG MELAYU NAK BAGI, DULU TARAF WARGANEGARA, LEPAS TU SINGAPURA, PULAU BATU PUTIH , KUASA EKONOMI, KUASA POLITIK , PULAU PINANG, SELANGOR.

Siapa yang bagi taraf warganegara mas anak tuntut merdeka dulu???? UMNO jugak kan????? semata mata nak ikut cakap British yang malas nak hantar mereka ni balik India/China.... yang kononnya nak merdeka cepat sangat.... siapa punya khianat ni????
Puloau Batu Putih... lepas ke Singapore siapa punya kerja??? masa UMNO perintah kan??? yang pi The Heague p[un Syed Hamid Albar.. pemimpin UMNO jugak tu... siapa yang lepaskan Singapore dari Malaysia.. Tengku Abdul Rahman aka Presiden UMNO masa tu jugak....
Kuasa ekonomi... selama ni siapa perintah malaysia??? UMNO/BN jugak kan.. itu namanya UMNO gagal kembangkan ekonomi orang Melayu keseluruhannya.. hanya kayakan segelintir kroni UMNO sahaja....
Selama ni siapa perintah Pulau Pinang??? Selangor yang banyak tanah terlepas ketangan orang bukan Melayu???? UMNO /BN jugak lagi...... itupun nak disalahkan PAS/PKR???????
<>
KESUDAHANNYA, ORANG MELAYU JADI MACAM PAKISTAN.. SUNNAH BUNUH SYIAH.
Macam Pakistan... UMNO ni macam parti Musharraf.... or Thailand... UMNO ni macam parti Thaksin....
Malah ada satu email yang kononnya diforwardkan oleh Amin Iskandar (blackamin25@gmail.com - adakah ini email sebenar Anmin Iskandar @ black - kolumnis malaysiakini?) yang dihantar oleh Ahmad Yazid Bin Md Lani (ahmadyazid@mois.gov.my) dari Kementerian Dalam Negeri yang dihantar secara mass email (spam) yang mendakwa Anwar mendapat sokongan gereja di Sabah untuk pilihanraya kecil pematang Pauh. ia juga mendakwa Anwar agen Amerika semata mata kerana Anwar pernah bekerja di sana selepas dibebaskan dahulu. berikut adalah kandungan email fitnah tersebut...: (diharap Amin Iskandar dapat menerangkan pekara yang sebenarnya)

Surat (gambar) di atas dikirim kepada Anwar Ibrahim oleh Pastor Silvester Khemo Andaman, Presiden Pertubuhan Gereja Seluruh Sabah untuk menandakan sokongan tidak berbelah bahagi mereka kepada Anwar Ibrahim di Permatang Pauh.

Paling menyentuh perasaan bila ditulis dinyatakan bahawa "Datuk Seri juga amat dedikasi apabila menyokong penggunaan kalimah Allah dalam semua agama di Malaysia. Sesungguhnya Tuhan Yesus merahmati Datuk Seri dan keluarga".

Bagaimana seorang bekas pemimpin ABIM dan PKPIM mendapat support dari gereja? Mungkin sokongan ini datang bila Anwar mula menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri 1 dan Timbalan Perdana Menteri 2 kepada bangsa lain.

Lihatlah sendiri berapa banyak ANWAR IBRAHIM pernah berkhimat di luar negara.. Tak mustahil jika dia menjadi agen perisik AMERIKA SYARIKAT sehingga sekarang ini.

Berikut adalah 8 jawatan Anwar Ibrahim di luar negara.

1.Pensyarah John Hopkins University
2.Pensyarah di Georgetown University
3.Pensyarah St Antony College, Oxford
4.Presiden Accountability di Brussels, Belgium
5.Penasihat Kewangan Bank Dunia
6.Executive Committee, International Crisis Group (ICG)
7. Pengerusi Yayasan Masa Hadapan Timur Tengah & Afrika.
8. Pengasas IIT (International Islamic of Thought)

Untuk jawatan 1,2 dan 3, Anwar mendapat jawatan tersebut setelah berulang kali pergi ke Washington DC bertemu dengan Paul Wolfowitz (Bekas Presiden Bank Dunia), termasuklah bertemu dalam Pentagon pada penghujung tahun 2004 dan awal tahun 2005.

Untuk jawatan ke-4, Simon Zadek selaku CEO mendapat bayaran sejumlah 70,000 pound sebulan, bayangkan berapakah gaji untuk seorang President pula?.

No comments:

linkwithin.com

Dalam isu Khutbah Jumaat di Pulau Pinang dan Non-Muslim masuk kedalam Masjid, ianya menyerlahkan akan KEJAHILAN pemimpin UMNO tentang hukum hakam Islam... Other Related Posts

..